A g n e t a A n d r é n

 

* Retreat and Reinvent Yourself *

 

Vernissage sommaren 2016

Nu slår jag upp dörrarna för en vistelse för dig som vill pröva något nytt, med start redan till årets midsommarhelg. Du kommer uppleva vad delekonomi kan innebära. Du lever i en konstnärsmiljö, lever hälsosamt och tillsammans med okända människor. Du lever som om det vore ditt hem och din familj. Erfarenheterna kan bli en vändpunkt för dig.

Det kommer även finnas en blogg. Omdömen och kommentarer från människor som bott i Villa Blå kan du ta del av på bloggen.

 

 

 

* Retreat and Reinvent Yourself *

Ett konst-event med hälsotema.

 

Plats: Konstnärsvillan ”Villa Blå” i Blåbärhult, Norra Bohuslän

Tid:

Midsommarhelgen

- 23 juni – 26 juni Boka senast 20 juni

- 1 juli – 4 juli Boka senast 26 juni

- 4 aug- 7aug Boka senast 1 aug

 

Obs! Du kan även avtala annan alt. tid

 

Allmänt

Bjud dig själv på ett 4 dagars hemma hos-event med konst och hälso tema. Du kommer att bo och dela konstnärens livsstil. Miljön är garanterat helt ny för dig. Du bor där som om det vore ditt hem för några dagar. Du ger dig själv en chans till rening, tystnad, kontemplation och nya upptäckter. Lämna gamla föreställningar, roller och utslitna vanor hemma. Kom som fri att skapa dig själv, utforska nya tankar och egenskaper du önskar äga. Ingen ställer krav på dig, ingen har förutfattade meningar om dig. Du kan också antingen vidarutveckla ett pågående konstnärskap eller upptäcka det intressanta med att skapa. Du har tillgång till en stor ateljé, som du delar med de övriga. Du är ändå anonym, fri att ”göra en tavla”, fri att skapa dig själv. Du har dragit dig undan bruset men är inte ensam. Ni kommer att bidrar till varandras utveckling, kanske för lång tid framöver.

 

Miljö

Du bor mitt i den vackra lite bortglömda Bohuslänska landsbygden. En kulturbygd som ligger tyst långt bort från turism, stress och shopping. Du bor i ett originellt och färgstarkt hus, en riktig konstnärsmiljö. Här kan du på ett naturligt sätt ta del av hälsomat, enkelt leverne, yoga, motion och tystnad. Vi samlas också tillsammans och reflekterar över det vi skapat i ateljén. Om du önskar kan du få professionell vägledning av konstnären själv. Hon har 45 år erfarenhet av konstnärligt arbete. Skapande fyller oss med inspiration att omvandla personliga erfarenheter och tankat till något riktigt spännande både i ett ”nu” och för en ”framtid”.

Under 4 dagarna lever du nära naturen. Vill du vila, promenera eller sitta på en stol i skogen, är du fri att göra det. Vistelsen fungerar som frihet att ”vara”, fri att förändras. Vi kommer alla ursprungligen från samma familj. Vi ger varandra därför respekt, värme och omsorg.

 

Aktiviteter

Vi startar med en kort presentation. Inkvartering sker genom en enkel lottdragning och Ni tilldelas ett av sovrummen. Under vistelsen byter Ni rum. Vi inleder med tystnad och halvfasta. Även dag 2 är vi tysta efter frukost och fram till middag. Långsamt fyller vi på med samtal, aktiviteter, vegetarisk mat (mest rawfood). Exempel mixade soppor, sallader och färskpressade rotfrukter och gröndrinkar. Du lär dig odla vetegräs, grodda olika frön, tänka vegetariskt, allt utifrån den nya supermaten. Vi avslutar vistelsen genom att tillsammans tillaga flera olika rätters rawfood. Allt delas och vi dukar upp till fest.

 

Varje dag startar vi med lättare Yoga, Qi Gong, stretchövningar. Kortare och eller längre vandringar i skog och i öppna landskap. Vi motionerar på olika sätt med syfte att komma i balans. Vi renar sinne och kropp på olika sätt från gamla slaggprodukter och stress. Naturen är otroligt läkande. Kanske tar vi en simtur eller bara tvättar oss i den vackra Kärnsjön några kilometer bort. Den som önskar, kan dra sig undan i enskildhet och följa Paul McKennas hypnotiserande meditation. Du som vill sova, läsa en bok, gör det. Känn dig som hemma, i en storfamilj. Kom ihåg du bor här, det är ditt hem och vi är din familj.

 

På kvällarna samlas vi runt elden, för att reflektera och samtala om dagens erfarenheter och upplevelser. Vi skapar den vi vill vara. Vår strävan är att nå ny kunskap om oss själva och kontakt med våra känslor. Samtidigt är vi inte våra känslor, inte ens våra tankar.

Du möter nya människor, som du aldrig annars skulle mött. Du lever ett liv du aldrig annars skulle ha levt. Du ger dig själv en ny upplevelse, ett äventyr.

 

Om Konstnären

Läs under about

 

 

Anmälan

Pris per person: 3500 kr

4 dagar mat o logi i Villa Blå, konstnärsvillan i Blåbärshult

Tillgång till hus, ateljé, växthus, ett stort bibliotek samt både konst- och hälsobringande vägledning.

Anmälningsavgift: 1750 kr

Resterande belopp betalas vid ankomst

 

Medtages: Lakan, toalettartiklar, handduk, enkelt liggunderlägg (till yoga övningen) samt andra personliga tillhörigheter t.ex. baddräk, penslar, färg (rådgöra gärna med konstnärinnan före), böcker eller vad du vill ha med dig.

Deltagare: Både män och kvinnor är välkomna. Max 6 personer och minimum 4 personer.

Kontakt: För ytterligare info kontakta Agneta Andren

Mobil; 076-272 5006

Mail: agnetaandren@telia.com

Hemsida: http://agnetaandren.com/

Blogg:

 

Ring eller maila. Boka redan idag

Varmt välkomna

 

Galleri Sol o Måne

Innehar f-skatt Betala till Bankgiro 5251 – 7307

Copyright © All Rights Reserved